Cresco Gold

Cresco er en kjent kredittkort-serie i Norge, som har flere hundretalls tusen kunder. Dette er kanskje ikke så rart, da selskapet er underlagt DNB – Norges desidert største bank. Cresco Gold er et av de mest populære kredittkortene fra selskapet, og det blir populært bare kalt for «det perfekte reisekortet». Dette er et kredittkort for deg er ofte på reisefot.

Betingelser og kostnader

Cresco Gold er et bra kredittkort, men det er fordelene som gjør det bra og ikke betingelsene alene. Kredittkortet har blant annet en noe høy effektiv rente på 26,74%. Det betyr at det ikke er særlig godt egnet for å handle ting på avbetaling med, ettersom det finnes langt rimeligere kredittkort enn dette for et slikt formål. Allikevel så har man inntil 45 dager på seg å betale ned det man har brukt før rentene begynner å løpe.

Med Cresco Gold kan du søke om en kredittgrense på opp mot 100 000 kroner. Samlet sett kan man derfor si at betingelsene er på det gjennomsnittlige. 15 000 kroner som nedbetales over 12 måneder vil totalt koste deg 16 822 kroner.

Fordeler og bonuser

De store fordelene med Cresco Gold ligger i forsikringer og rabatter. Selskapet har blant annet avtaler med mange utenlandske kjeder innen overnatting, attraksjoner og leiebil. I tillegg så har man også en del gunstige forsikringer innbakt i kortet, som reise- og avbestillingsforsikring. Denne dekker for øvrig også store deler av reisefølget ditt (alle familemedlemmer, eller inntil 3 medreisende) – og er svært gunstig å ha med seg når man ferierer utenlands. Forsikringen dekker blant annet medisinsk hjelp, tyveri, sykdom og annet som kunne oppstå under eller i forkant av ferien.

Søke om kredittkortet

Kredittkortet fra Cresco Gold søker du om gjennom nettsidene til Cresco. Du behøver ikke være kunde i DNB fra før av for å skaffe deg dette kredittkortet. I motsetning til hva mange andre banker krever, så er aldersgrensen på 20 år for dette kredittkortet. Utover dette så gjelder det å ikke ha betalingsanmerkninger, og de fleste søkere blir godkjent uavhengig av størrelsen på inntekten.