Får jeg forbrukslån hvis jeg har maks boliglån?

Er man allerede boligeier, men trenger et forbrukslån, så er dette langt enklere enn dersom man skulle gå motsatt vei. For bankene har ulike krav og regler å forholde seg til når det kommer til forbrukslån og boliglån. Krav om sikkerhet og egenkapital er blant det som frafaller, og som gjør det mulig å få et slikt lån selv om man allerede har maksimert boliglånet.

Ja, det er mulig

Selv om du har store summer i boliglån, så behøver ikke dette å være noen hindring for at du skal få et forbrukslån. Når du søker om lån til bolig, så vurderes økonomien og inntekten din på en helt annen måte enn ved søknad om forbrukslån. Blant annet så er du nødt til å stille med egenkapital og sikkerhet for boliglånet, samtidig som inntekten og forbruket ditt blir grundig vurdert i forhold til rentenivået på boliglån og lignende. Så komplisert er det derimot ikke for forbrukslån. For forbrukslån er sikkerhet ikke er nødvendig og det er en enkel vurdering av din økonomi som gås gjennom.

Alt du trenger å gjøre er å legge inn en søknad hos en av de mange bankene som tilbyr forbrukslån. Da blir det utført en kredittsjekk av deg og hvis du har god nok inntekt så vil det ikke ha noe å bety om du har et stor boliglån. Størrelsen på forbrukslånet vil naturligvis være avgjørende, men for de aller fleste vil søknaden bli innvilget.

Slik får du forbrukslån med maks boliglån

Opplever man avslag på søknaden, så er det ikke alltid at man får beskjed om hvorfor. Da kan det lønne seg å søke på nytt, kanskje i en annen bank, sammen med noen. Da vil inntekten bli vurdert samlet, og man vil ha større sjanse for at søknaden skal bli innvilget – spesielt om man er to personer som er i full jobb. Er man to om boliglånet, så vil det kanskje også være fornuftig å dele forbrukslånet på to uansett, slik at økonomien ikke kommer skjevt ut i hjemmet, og slik at begge kan bidra like mye til nedbetalingen av forbrukslånet, som sannsynligvis er noe begge parter har glede av.

Sett opp en betalingsplan

Ettersom du allerede har maks boliglån, så er det svært viktig at man regner på kostnadene av lånet. Man bør være helt sikker på at man klarer å håndtere de kostnadene som kommer, og må være forberedt på at et forbrukslån har langt høyere renter enn boliglånet. Derfor bør man også prioritere nedbetalingen av dette lånet, ettersom det er det som koster deg mest. Har man mulighet til å betale mindre avdrag på boliglånet for en periode vil vi anbefale å betale ned avdrag på forbrukslånet i stedet.